Lady cukiernicze

Ciasta, ciasteczka, torty, babeczki – bez względu na rodzaj słodkiego wypieku, należy go odpowiednio zaprezentować. Tylko wtedy kunszt cukierniczego rzemiosła ma szansę zostać dostrzeżony. Wszelkie łakocie i słodkości najlepiej wyeksponować, korzystając z lady cukierniczej.

Lad cukiernicze – najważniejsze

Lady cukiernicze są przydatnym elementem wyposażenia w kawiarniach, sklepach spożywczych i restauracjach. Rodzaj lady cukierniczej należy dostosować do rodzaju oferowanych wyrobów. Lady produkowane są zarówno w wersji chłodniczej, grzewczej, jak i neutralnej. W lokalach gastronomicznych najczęściej można spotkać lady cukiernicze wolnostojące. Przeszklony front umożliwia Klientom drobiazgowe przyjrzenie się produktowi, a system regulowanych półek ułatwia sprzedającemu dostęp do słodyczy. Lady często są podświetlane listwami LED. Często lady cukiernicze są wyposażone w dodatkowe elementy i funkcjonalności takie jak np. cyfrowy termometr, automatyczne odparowywanie skroplin, higrostat czy nawilżacz ultradźwiękowy. Lada musi być nie tylko użyteczna, ale również ładna. Wysoki poziom estetyki tego wyjątkowego mebla zapewniają materiały takie jak drewno, stal nierdzewna i szkło. Dzięki ich zastosowaniu lady i witryny cukiernicze są niezwykle łatwe w czyszczeniu.

Nowoczesne lady cukiernicze chłodnicze, grzewcze oraz neutralne są energooszczędne, wygodne w użytkowaniu i swoim wyglądem doskonale dopełniają przestrzeń każdego lokalu gastronomicznego. Szczególnie polecamy modele lad cukierniczych Nugatti, Rafaello, Aria i Bellisima II.