Regały chłodnicze

Jednym z rodzajów urządzeń chłodniczych powszechnie wykorzystywanych w branży spożywczej i gastronomicznej, są regały chłodnicze. Doskonale eksponują produkty, po które klienci mogą swobodnie sięgać.

Główne zalety regałów chłodniczych

Regały są uniwersalnym urządzeniem chłodniczym o wszechstronnym zastosowaniu. Można je usytuować pod ścianą, co sprawia, że dobrze sprawdzają się nawet w niewielkich pomieszczeniach. Nadają się do ekspozycji produktów zarówno w małych sklepach, jak i wielkopowierzchniowych marketach. Dzięki możliwościom precyzyjnego dopasowania do potrzeb Klienta, regały często są wybierane jako element wyposażenia sklepów ogólnospożywczych.

W regałach chłodniczych można z powodzeniem eksponować:

  • nabiał,
  • pakowane mięso,
  • wędliny,
  • pakowane wyroby rybne,
  • warzywa,
  • owoce,
  • napoje.

Nowoczesne regały chłodnicze, powinny znaleźć się na wyposażeniu każdego sklepu.

Rodzaje regałów chłodniczych

Wśród regałów chłodniczych produkowanych z przeznaczeniem dla branży spożywczej, można wyróżnić dwa podstawowe typy urządzeń:

  • Regały z wbudowanym agregatem wewnętrznym (Plug-in) – posiadają wbudowany własny, wewnętrzny agregat. Idealnie sprawdzają się w niewielkich sklepach.
  • Regały przystosowane do agregatu zewnętrznego lub centralnego (Remote) – posiadają zewnętrzną instalację chłodniczą. Dobrze nadają się do obiektów wielkopowierzchniowych.

Wspólną cechą wszystkich dostępnych na rynku regałów chłodniczych jest możliwość budowania zróżnicowanych ciągów chłodniczych w oparciu o dostępne moduły. Wyposażenie opcjonalne tego typu urządzeń pozwala maksymalnie dopasować je do potrzeb użytkownika. Sprawdź również szafy chłodnicze gastronomiczne, które zmieszczą dużą ilość produktów spożywczych.

Regałami chłodniczymi godnymi uwagi są: regał Paros, RCH-4 i regał Marttinii.

Jak wybrać regał chłodniczy? Wskazówki

Wybór odpowiedniego modelu regału chłodniczego jest bardzo ważny, ponieważ od niego zależy jakość i świeżość produktów.

Na co zwrócić uwagę w pierwszej kolejności? W zależności do ilości i rodzaju przechowywanej żywności musimy dopasować pojemność regałów. Powinniśmy mieć na uwadze wygodę Klienta – swobodny dostęp do produktów, jak i logistykę. Jeżeli regały będą miały małą pojemność, to pracownicy będą zmuszeni częściej chodzić do magazynów i uzupełniać zapasy. Na pewno nie byłaby to dla nas korzystna sytuacja. Duże znaczenie ma również energooszczędność. Dostępne w naszej ofercie regały chłodnicze są stworzone z myślą o jak najniższych kosztach utrzymania. Posiadamy regały chłodnicze z agregatem wewnętrznym i zewnętrznym. Z zasady regały chłodnicze mają służyć większej sprzedaży produktów. Nie będzie to możliwe bez odpowiedniej powierzchni ekspozycyjnej i oświetlenia. Zadbajmy zatem o nowoczesny wygląd urządzenia i atrakcyjną prezentację produktów żywnościowych. Ułożenie, ilość czy etykiety cenowe – wszystko ma znaczenie.

Personalizowane rozwiązania od producenta

Od lat tworzymy urządzenia chłodnicze dla sklepów i gastronomii. Potrzebujesz dedykowanych rozwiązań? Twój sklep ma niestandardowe wymiary? Przygotujemy dla Ciebie specjalną ofertę. Regały chłodnicze to urządzenia energooszczędne, samoobsługowe które w efektywny sposób zachęcają Klientów do kupna produktów.