Maszynki do mielenia mięsa – przemysłowe

Soczyste burgery, gołąbki, śląskie karminadle, spaghetti z pulpecikami — wszystkie te znakomite dania przygotowane są na bazie mięsa mielonego.  Profesjonalna maszynka do mielenia mięsa jest jednym z niezbędnych elementów wyposażenia sklepów mięsnych, lokali gastronomicznych i zakładów przetwórczych. Elektryczne maszynki do mielenia mięsa pozwalają w łatwy i szybki sposób rozdrobnić duże ilości surowego mięsa, ale nie tylko. To wbrew pozorom wielofunkcyjne urządzenia, które dzięki dodatkowym akcesoriom umożliwiają obróbkę innych produktów spożywczych. Na rynku dostępnych jest wiele maszynek do mięsa i warto wiedzieć, według jakich kryteriów dokonać wyboru produktu, by przez długie lata korzystać z niezawodnego sprzętu?

Czym kierować się przy wyborze maszynki do mięsa? Konkretne porady

Jest kilka ważnych aspektów, na które dobrze jest zwrócić uwagę, szykując się do zakupu maszynki do mielenia mięsa. Zdecydowanie najważniejszym z nich jest parametr mocy, jaką ma urządzenie. To ona bezpośrednio wpływa na prędkość mielenia. Im wyższa moc, tym większa wydajność urządzenia i gwarancja, że sprawnie rozdrobni nawet najtwardsze kawałki mięsa. Maszynka do mięsa o mocy 600 lub więcej wat, będzie idealna do wykorzystania w lokalu gastronomicznym lub sklepie.

W miejscach, gdzie dziennie trzeba przerobić duże ilości mięsa, sprawdzą się tylko i wyłącznie urządzenia o dużej wydajności. Co dokładnie kryje się pod tym pojęciem? Wydajność to ilość produktu, jaką maszynka może zmielić w jedną minutę.

Maszynka do mielenia mięsa przemysłowa – wysoka wydajność i funkcjonalność

Maszynki do mielenia dostępne w naszym sklepie wyposażone są w metalowe tace załadowcze i pojemniki na zmielone mięso. Ich funkcjonalności można także rozbudowywać dzięki akcesoriom takim jak np. sitka, szarpaki, czy końcówki do wyrobu kiełbas. Wszystkie ich elementy wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Niektóre z dostępnych maszynek mają możliwość zmiany kierunku mielenia. Profesjonalny wilk do mięsa to maszyna, która sprawdzi się przy pracy ciągłej w zakładzie przetwórczym, jak i każdym lokalu gastronomicznym, które chce oferować dania ze świeżo mielonego mięsa. Jest łatwa do utrzymania w czystości i wyróżnia ją najwyższa jakość wykonania.

Zalety i korzyści z używania sprzętu od Jamp

Użyteczność jest bardzo ważna w przypadku sprzętu takiego jak maszynka do mięsa. Wygodna maszynka do mięsa powinna mieć możliwość rozmontowania głównych części, tak by było można wygodnie je umyć. Przyda się także skrytka na akcesoria i antypoślizgowe nóżki, które zapobiegną przesuwaniu się urządzenia po blacie roboczym podczas pracy.

Komfort pracy z urządzeniem zdecydowanie podnosi także wyciszony silnik i wydajny system chłodzenia. W naszej ofercie można znaleźć wiele modeli maszynek do mielenia mięsa wilk, krajalnic do wędlin i sera, krajalnic do pieczywa i wiele innych produktów. Jesteśmy również dystrybutorem innych urządzeń gastronomicznych.

Profesjonalny wilk do mielenia mięsa

Przemysłowe maszynki do mięsa są niezbędnym elementem wyposażenia sklepów mięsnych i supermarketów czy zakładów przetwórczych. Służą do przetwarzania mięsa, co pozwala na przygotowanie różnorodnych wyrobów np. kiełbas, klopsów czy farszu do napełniania pierogów. Mielenie na miejscu w sklepie pozwala na zachowanie wszystkich cennych składników i smaku produktu, co przyciąga klientów i wpływa na wzrost sprzedaży. Profesjonalny wilk gastronomiczny to proste a jednocześnie bardzo wydaje urządzenie. W naszej ofercie posiadamy maszynki dostosowane do różnych potrzeb i wymagań.