Szafy chłodnicze

Bardzo praktyczne i niezawodne urządzenia pracujące w najcięższych warunkach. Szafy chłodnicze możemy podzielić na dwie grupy.

  1. Szafy chłodnicze oszklone
  2. Szafy chłodnicze z drzwiami pełnymi tzw. zapleczowe i gastronomiczne

Szafy chłodnicze oszklone znajdą swe zastosowanie z powodzeniem wszędzie tam gdzie mamy ograniczoną powierzchnię handlową. Stosunkowo duża pojemność ekspozycyjna oraz duża ilość półek ekspozycyjnych, pozwoli na swobodną prezentację produktów. Dużym atutem szaf chłodniczych oszklonych są szklane drzwi, które nie ograniczają pola widzenia, dodatkowo zapobiegają ubytkowi zimnego powietrza co ma bezpośredni wpływ na ograniczenie zużycia energii.

W szafach chłodniczych możemy eksponować: nabiał, napoje, wyroby cukiernicze, pakowane wędliny, pakowane ryby i wyroby rybne.

Szafy chłodnicze z drzwiami pełnymi – zapleczowe i gastronomiczne to doskonała alternatywa dla komór chłodniczych m.in. z powodu braku konieczności montowania instalacji chłodniczych. Rozwiązanie tanie i sprawdzone. Głównym zadaniem szafy chłodniczej zapleczowej i gastronomicznej jest przechowywanie „magazyowanie” produktów.